× 12 pontos írásgyakorlat (2019/01/09)
Megérkeztem az írásgyakorlat következő részével, melyet sikerült elrontanom, mint utólag kiderült. :)
→ bővebben

300: Csillagles (2019/01/05)
Mint már mondottam korábban, jönnek a 300 szavas szösszenetek, melyek közül az első a Csillagles. Harry Potter fanfiction, AU, vagy mi a búbánat, mely a háború után játszódik, Harryvel és egy saját karakterrel a főszerepben. A dolog pikantériája, hogy ez egy rohadt nagy spoiler a Halálos rúnák cselekményét tekintve, de már mindegy.
→ bővebben

BÚÉK! (2019/01/01)
Minden kedves olvasómnak boldog új évet kívánok! És remélem, hogy a 2019-es év még jobb lesz, mint az előző.

12 pontos írásgyakorlat (2018/12/29)
Belevágtam a fejszémet egy gyakorlatba, aminek az első részével érkeztem. Hogy milyen időközönként jön a folytatás, az még kérdéses (habár már megcsináltam néhány pontot, piszkozatban elmentve), de igyekszem minél hamarabb befejezni. :)
→ bővebben

Bloggerkarácsony (2018/12/26)
Drága angyalkáim engedélyével most Ti is megtekinthetitek az ajándékaimat - ahogy arra is választ kaphattok a bejegyzésben, hogy miért beszélek többesszámban. ;)
→ bővebben

Novella: Szenteste (2018/12/25)
Büszkén osztom meg veletek az idei Bloggerkarácsonyra készített szösszenetet, amit Hanának írtam. Ezúton is szeretnék mindenkinek áldott, békés és boldog ünnepeket kívánni! :)
→ bővebben

Kapunyitás (2018/12/24)
A Bloggerkarácsony miatt előrehoztam a blog nyitását! Bár így sajnos megtörtem a kerek dátumot, de legalább időben tudok mindenkinek kellemes ünnepeket kívánni. Az ajándékozottam novellájával holnap érkezem, az én ajándékommal pedig, ha minden a terv szerint halad, holnapután. :)

Közösségi média (2018/12/14)
Létrehoztam egy oldalt és egy csoportot, ahol tudjátok követni a frissítéseket, és üzenhettek nekem a bloggal, történetekkel és bármivel kapcsolatban. Kedvelésekkel és csatlakozási kérelmekkel lehet bombázni a nap huszonnégy órájában! ;)
12 pontos írásgyakorlat / 2.
2019. január 9.Szólj hozzá! (2)

Sziasztok!


Folytatom az írásgyakorlatot, és azt hiszem, ez a pont nem lesz túl egyszerű. Elég ambivalens dolgokat kell összeegyeztetni, ami számomra nagyon furcsa, de meglátjuk, mi sül ki belőle. Mindenesetre már most nagyon tetszik ez a dolog! Fogadjátok sok szeretettel!
És amikor ez a bejegyzés kikerül az internetre, valószínűleg valahol Kecskemét környékén zötykölődök a vonaton a főiskolás fuvolistákkal együtt, és bulizunk a fülkében.

2. Alkoss meg egy karaktert úgy, hogy a megjelenését, külsejét olyan emberről másold, akit szeretsz, de a személyiségjegyei egy olyan emberéhez hasonlítsanak, aki nem igazán érdekel. Írd le aprólékosan, minden részletre kiterjedően a belső és külső tulajdonságait.

Fun fact: Csak később jöttem rá, hogy az eredeti feladatban a két szempont fel volt cserélve. Nos, ezt önkényesen így hagytam, de majd egyszer kijavítom.


Ismerek egy lányt, aki egy eléggé megosztó személyiség: van, aki imádja, és van, aki a háta közepére sem kívánja. Ha meglátod az utcán, a tekinteted nem időzik rajta többet pár másodpercnél, mert bár nem az a tipikus „tömeglány”, nem látsz rajta semmi kirívót, leszámítva a D kosaras mellméretét. Szőkés haja lófarokban himbálózik egyik oldalról a másikra, bordó keretes szemüvege mögül pedig zöld szempárral kémleli a világot. Se nem magaslik ki a tömegből, se nem vész el az emberek között, és formás: ott kerek, ahol kell. Virágos ruhája, rózsaszín kardigánja és balerina cipője arról árulkodik, hogy egy igazán „csajos csaj”. Ám ha eltöltesz vele pár percet, legszívesebben kifutnál a világból. Leginkább egy kívülről szépen lepucolt hűtőszekrényhez tudnám hasonlítani, amit ha kinyitsz, megcsap a rothadó kajaszag.

Évekkel ezelőtt ismertük meg egymást: elkezdtünk beszélgetni, és elsőre úgy tűnt, rengeteg közös van bennünk. Jó hangulatban teltek az üzenetváltások, sok mindenben egyezett a véleményünk, de szép lassan rájöttem, hogy egyáltalán nem olyan, amilyennek mutatja magát. Egyszer kimond valamit, majd következő alkalommal a szöges ellentétét véli igaznak, miközben számon kér, „miért állítok róla valótlant, honnan jutott eszembe olyasmi, mert ő biztos nem mondott semmi olyasmit”. Képes belekötni olyan dolgokba is, amin mások lazán átsiklanak, és olyan színben próbálja feltüntetni magát, mintha mindenhez értene és mindenről helyes véleménye lenne. Ha valamit rosszul mond és én ezt megjegyzem, akkor nekem esik, hogy „én csak ne javítgassam őt ki, mert az úgy helyes, ahogy ő mondja”. Kihasználja, ha valaki ért valamihez, amiben az ő tudása hiányos, és persze nem veszi észre, hogy mégis mit művel. Ha kikérem valamiről a véleményét, először mézesmázos hangnemben minden szépet és jót mond rá, de pár perccel később lebukik, hogy valójában mit is gondol az adott dologról - természetesen a szöges ellentétét. Képes bolhából elefántot csinálni, de ha ezt valaki vele szemben teszi, azt nem tudja elviselni, és nagyon durván kiakad az illetőre.

A barát- és pasitéma volt az, amivel végleg kihúzta nálam a gyufát. Éppen azt ecsetelgettem, hogy engem nem érdekel, mivel foglalkozik valaki, ha jól kijövök vele és minőségi időt tudunk együtt tölteni, miközben jól szórakozunk. Aztán megkaptam, hogy milyen alacsonyra tettem a lécet, mert szerinte igenis fontos, hogy a hozzánk közel állók műveltek legyenek minden téren, és mindenhez hozzá tudjanak szólni, lehetőleg helyesen. Az sem árt, ha valakinek két-három diplomája van, meg legalább hat nyelven tud beszélni, mert az számára az imponáló. Legyen kiváló fizetése, legalább két kocsija, ugyanakkor legyen vele figyelmes, előzékeny, romantikus, ne szóljon bele semmibe, de azért legyen határozott véleménye, ne legyen anyámasszony katonája, és el lehessen vele beszélgetni a művészetekről, gazdaságról, lényegében bármiről.


Nos, valójában nem volt olyan nehéz, mint gondoltam, de azért elég furcsa volt két embert „összegyúrni”. A külső jegyeket az egyik legjobb barátnőmről mintáztam, a belső tulajdonságokat pedig egy olyan lányról, akivel korábban jóban voltunk, de nagyon bepipultam rá. Szándékosan kisarkítottam egy kicsit, de a fent leírtak mind elhangzottak és megtörténtek. Sokat gondolkoztam, hogy nekem rossz a felfogásom, vagy tényleg ő a fura, de mindig az utóbbi gondolatomnak adtam igazat. Ti hogy látjátok?

Címkék: , ,