× Átmeneti szünet (2019/01/20)
A blog meghatározatlan ideig szünetel! Ennek elég nyomós és tartós magánéleti oka van. Jelentkezni fogok, ha egyenesbe jön az életem. Köszönöm a türelmet!

12 pontos írásgyakorlat (2019/01/09)
Megérkeztem az írásgyakorlat következő részével, melyet sikerült elrontanom, mint utólag kiderült. :)
→ bővebben

300: Csillagles (2019/01/05)
Mint már mondottam korábban, jönnek a 300 szavas szösszenetek, melyek közül az első a Csillagles. Harry Potter fanfiction, AU, vagy mi a búbánat, mely a háború után játszódik, Harryvel és egy saját karakterrel a főszerepben. A dolog pikantériája, hogy ez egy rohadt nagy spoiler a Halálos rúnák cselekményét tekintve, de már mindegy.
→ bővebben

BÚÉK! (2019/01/01)
Minden kedves olvasómnak boldog új évet kívánok! És remélem, hogy a 2019-es év még jobb lesz, mint az előző.

12 pontos írásgyakorlat (2018/12/29)
Belevágtam a fejszémet egy gyakorlatba, aminek az első részével érkeztem. Hogy milyen időközönként jön a folytatás, az még kérdéses (habár már megcsináltam néhány pontot, piszkozatban elmentve), de igyekszem minél hamarabb befejezni. :)
→ bővebben

Bloggerkarácsony (2018/12/26)
Drága angyalkáim engedélyével most Ti is megtekinthetitek az ajándékaimat - ahogy arra is választ kaphattok a bejegyzésben, hogy miért beszélek többesszámban. ;)
→ bővebben

Novella: Szenteste (2018/12/25)
Büszkén osztom meg veletek az idei Bloggerkarácsonyra készített szösszenetet, amit Hanának írtam. Ezúton is szeretnék mindenkinek áldott, békés és boldog ünnepeket kívánni! :)
→ bővebben

Kapunyitás (2018/12/24)
A Bloggerkarácsony miatt előrehoztam a blog nyitását! Bár így sajnos megtörtem a kerek dátumot, de legalább időben tudok mindenkinek kellemes ünnepeket kívánni. Az ajándékozottam novellájával holnap érkezem, az én ajándékommal pedig, ha minden a terv szerint halad, holnapután. :)

Közösségi média (2018/12/14)
Létrehoztam egy oldalt és egy csoportot, ahol tudjátok követni a frissítéseket, és üzenhettek nekem a bloggal, történetekkel és bármivel kapcsolatban. Kedvelésekkel és csatlakozási kérelmekkel lehet bombázni a nap huszonnégy órájában! ;)
Blogger TAG
2019. január 15.Szólj hozzá! (8)

Sziasztok!


Ezt a kérdéssort Reinman Franciska (a.k.a. Thea Blanchet) oldalán láttam, és annyira megtetszett, hogy úgy döntöttem, kitöltöm. Ez kicsit más lesz, mint a többi tag, mert kvázi egy-egy blogról írok egy kisebb ajánlószerűséget, és talán népszerűsíteni is tudok egy-két általam kedvelt oldalt, történetet és írópalántát. Vágjunk is bele!


Szabályok:

1. Jelöld meg Franciska bejegyzését! Vagy legalább tüntesd fel a nevét a kitöltésnél. ✓
2. Kommentben köszönd meg annak, aki jelölt! Szokjunk vissza a komment szekció használatára, ha már van! - Ez sajnos failed, mert nem jelölt senki, ugyanis Franciska csak a kérdéseket tette közzé egyelőre, de kommenteltem nála a bejegyzést illetően. ✓
3. Töltsd ki a kérdéseket! Lehetőleg igyekezz minden pontnál különböző blogot megemlíteni. Pörgesd végig, melyikekre vagy feliratkozva, nézd meg a többi kitöltő által javasolt blogokat, ha az épp eszedbe jutók nem elegek. A kérdések megválaszolásánál mindig linkeld be a blogot, amivel megválaszoltad a kérdést, hogy ha valaki kedvet kap az olvasásához, akkor könnyen megtalálhassa. És bár nincs minden kérdés végére odaírva, hogy miért, vedd úgy, hogy láthatatlanul ott lebeg, és pár mondatban röviden indokold meg a választásaidat. ✓
4. Küldd tovább néhány embernek! Nem muszáj azokat jelölni, akikről a bejegyzésed szól, de nem is tilos. ✓

1. Melyik az a blog, amelyiknek a legszebb a sablonja? Gondolj akár arra, mennyire olvasható, mennyire passzol a témához, és persze nyugodtan vegyél figyelembe szubjektív szempontokat is.
Mostanában nagyon megtetszett az egyszerű, letisztult kinézet, amikor nem azon van a hangsúly, hogy minden létező HTML csoda szerepeljen benne. Tehát nem úgy néz ki az oldal, mintha egy csillámpóni felrobbant volna pár perccel a megnyitás előtt. Ilyeneket készít például Thea, ráadásul teljesen ingyen. Őt azért is említettem meg, mert a felsoroltak között többen az ő munkáit használják. Egyesével próbálom elemezni, mi az, ami megfogott a kinézetekben.

Franciska nem sok mindent változtatott a Thea által készített alapsablonon, csupán a fejlécet cserélte ki, és persze megtöltötte a saját tartalmával. Ennek ellenére megfogja az embert ez a letisztult, egyáltalán nem retinaégető, kifejezetten nyugtató kinézet. Nagyon jó választás volt ez a sablon. Alapvetően nem szeretem az animált karakteres képeket, mégis tetszik a fejléc, mert a színe harmonizál az oldallal, és megtöri a fekete-fehér-szürke témát. A betűtípusok, -színek és -méretek olvashatóak, az elrendezés tágas és rendezett, tehát az egész oldal kellemes a szemnek.

Hana is egy Thea-féle sablont használ, amin sok-sok mindent alakított át saját kezűleg. Itt megjegyezném, hogy néhány apróság erejéig benne van az én kezem munkája is, mert egy-két hibát javítottam, ennek ellenére megemlítettem az oldalát, mert az ő ötlete volt ez a design. Alapvetően nem szeretem a mozgó/nagy mintás háttereket, mert elvonják a figyelmet az olvasásról, de ez a háttér teszi igazán különlegessé a blogot. Ez a design szexepilje, ha lehet ilyet mondani. Nyilván zavaró lenne, ha a modulsáv és a bejegyzések nem lennének ilyen szélesek, ami elvonja a mozgolódásról a figyelmet. Szintén a fekete-fehér-szürke színek vannak jelen, amit megtör néhány helyen egy szép kék árnyalat. A betűtípusok, -méretek és -színek szintén jó összhatást keltenek, elrendezés szempontjából is rendben van, áttekinthető az egész oldal.

Anne Hudson blogján egy Sam Row által készített kinézet van, és akinek ismerős Sam neve, az tudja, hogy ő mindig csodákat alkot (sajnos manapság már nem aktív). Anne blogjáról nem lehet elmondani, hogy a fekete-fehér-szürke színek kombinációjában fürdik, hiszen egy kellemes rózsaszín és barna árnyalat uralja az oldalt, néhány helyen megspékelve egy kis zölddel. Igazából csak ismételni tudnám magam az előzőek alapján, mivel itt is rendben van az összhang a betűk mérete, színe és típusa terén, és az elrendezés is áttekinthető. Ez az egyetlen olyan blog a felsoroltak közül, aminek rendes fejléce van, ugyanis ettől a "klasszikus" elrendezéstől eléggé elszoktam. Viszont a fejléc egyszerűsége kiválóan beleillik a design többi részébe. Itt szeretném megemlíteni, hogy nagyon tetszik a modulok címének elrendezése, és az is, hogy a menü is hasonlóképpen lett megoldva. Viszont az a profil nem feltétlen szükséges a bejegyzéssáv alá, nyugodtan mehetne a többi modul végére.

Hanka oldalával nem túl régen találkoztam, ugyanis ő húzott a Bloggerkarácsonyon, és Lyla révén jutottam el a blogjára. A napokban cserélte le a kinézetet, és az előző is nagyon tetszett a maga őszies hangulatával, de ez is közel áll a szívemhez. Talán azért, mert ez még jobban tükrözi az ősz csípős, ködös hangulatát, mint az előző (az a nyár és ősz közötti átmenetre emlékeztetett igazán). A színek nagyon jól harmonizálnak, bár a linkeket kicsit erősebbre venném, mondjuk fehérre, mert a szürke túlságosan beleolvad a terrakottaszerű háttérbe. A modulsáv kifejezetten tetszik, mert tényleg csak az került ki, ami fontos, a többi dolog pedig egy külön oldalon kapott helyet. Harmonizál az egész, nyugtató hatású, áttekinthető, szóval remekül sikerült.

2. Melyik az a blog, amelyik a bejegyzései témájában a legközelebb áll hozzád? Itt a bejegyzések általánosságban értendők, tehát a legtöbbször olyan dolgokat boncolgatnak a posztok, amik téged érdekelnek.
Lyla barátosném blogját mindenképpen ide sorolnám, ugyanis az ő blogja is a "mindenes" kategóriába sorolható, mint az enyém, tehát rengeteg téma közül lehet válogatni egy helyen. Ő adta az ihletet, amikor létrehoztam ezt a blogot. Szeretem olvasni az írásait, az élménybeszámolóit és a véleményeit, mert még a legapróbb dolgot is úgy tudja előadni, hogy az sokak számára élvezhető legyen.

Lynn/Faye mindkét oldala is a kedvenceim közé tartozik. A Faye's stories oldalán folytatásos történeteket és novellákat tesz közzé, míg a {land of lonely sirens} egy személyesebb jellegű oldal. Az elején még nem tudtam, hogy a két blogot ugyanaz a személy vezeti, csak aztán megláttam a személyes blogján a testvéroldal modulban szereplő linket, ami a történetes oldalára irányított, és akkor rajtam össze a képet. Az írásait azért szeretem olvasni, mert szépen és választékosan fejezi ki magát, a cselekményeket jól irányítva adja elő, és főleg saját szerzeményekkel lep meg minket, nem pedig fanficekkel. A személyes blogján pedig mindenféle témában ír, és sokszor egyetértek a véleményével, gondolkodásmódjával.

3. Melyik az a blog, amin olyan bejegyzést olvastál, amit azóta sem bírsz kiverni a fejedből? Akár azért, mert megrázó volt, vagy csak feldobta a napod, vagy bármi más miatt maradandó élmény volt.
Rögtön tudtam, kinek melyik bejegyzését fogom ide belinkelni. Ugyanis az egyik barátnőm, Riri Nord évente megemlékezik az édesapjáról. A 2016-os bejegyzése padlóra vágott, ugyanis az édesapja egyik közeli barátja levelét osztotta meg velünk. Miután elolvastam a bejegyzést, legalább tíz percig némán ültem, magam elé meredve, aztán elkaptak az érzelmek, és elsírtam magam. A téma eléggé közel áll hozzám, hiszen sajnos már én is elvesztettem egy nagyon közeli családtagomat. Ide kattintva megtekinthetitek ti is a levelet.

4. Melyik az a blog, ami kellemes csalódást okozott? Például a külseje nem volt különösebben csábító, de beleolvasva rájöttél, hogy egy tehetséges íróról van szó.
Hédi blogjával néhány napja találkoztam, és az első, ami eszembe jutott róla, hogy te jó ég, milyen sárga. A bejegyzései elterelték a figyelmemet a nem igazán szembarát sárgaságról, és végül feliratkoztam a blogra. Ő is egy személyes blogot vezet, és sokféle témában írt már: vélemény, kihívás, haul, ajánló, tag, és a többi. Tetszik a bejegyzések stílusa, és úgy gondolom, hogy egy igazán megnyerő személyiség rejtőzik a klaviatúra mögött.

5. Melyik az a blog, amelyiknek az írója a legszebben fogalmazza meg a bejegyzéseit? Bármilyen bejegyzés, tehát itt sem muszáj történetes blogot jelölni, csak olyat, akinek a nyelvi szintjét jónak, élvezetesnek találod.
Mad neve sokak számára ismerős lehet, hiszen az ő blogja az egyik legnépszerűbb Hollywood Hírügynökséggel foglalkozó történetes oldal. Nekem azért is jön be a stílusa, mert olyan könnyed, egyszerű, realisztikus, vicces, hogy szinte azonnal magam előtt látom Greget, a klónókat, Imit, vagy Noodles hercegnőt, amint éppen az adott szituációban vannak. Személyes kedvencem a Khutyha.

Zsazsi neve is elég ismert, és az ő írásait is nagyon szeretem. Szintén egy mindenes blogról van szó, ahol javarészt a történetek dominálnak, de személyes poszt is szép számmal akad. Már maga az ötlet magával ragadott, ahogy elrendezte a tartalomjegyzék oldalát: kreált a blognak egy saját világot, és minden témáról egy-egy macska mesél. De kattintsatok inkább a Mesélők oldalra, mert azt jobban érteni fogjátok, mint az én hablatyolásomat.

6. Melyik az a blog, amelyik régi kedvenced, és szeretnéd, ha az írója újra aktív lenne? Tehát egy blog, ami régóta nem frissül, pedig örülnél neki.
Nilla történetes oldalát mindenképpen megemlíteném, mert gyönyörűen ír, és sok munkája közül lehet válogatni és gyönyörködni az oldalon. Viszont a legutóbbi frissítése óta eltelt háromnegyed év. Áprilisban egy részletet osztott meg velünk a készülő regényéből, és egy másik, szintén íródó regényéből is kaptunk egy kis ízelítőt 2017 októberében. Szóval hajrá, mert szeretnénk olvasni!

Van egy nagyon régi blog, amit annak idején imádtam, viszont az írója már legalább egy éve bezárta, és el is rejtette az olvasók elől. Eszti Bikficphotojáról van szó, és nagyon szerettem a képeit, a személyes bejegyzéseit, meg mindent amit közzétett azon az oldalon. Érződött a posztokon, hogy igazi alkotások voltak, nem pedig csak úgy odavetette a dolgokat. Nem mellesleg a blog nevét adó kutyus hihetetlenül cuki, és remélem, még mindig boldogítja gazdiját.

7. Melyik az a blog, amelyik csak nemrég nyílt, de sokat vársz tőle? Avagy a legígéretesebb kezdőnek vagy újrakezdőnek járó díj.
A legújabb blogok terén sajnos nem igazán vagyok képben, mivel az enyém is nem olyan rég nyílt, és szégyenszemre lefoglal a sok tennivaló, ami ezzel jár. Ennek ellenére van egy blog, ami remélem, hogy népszerű lesz, mert szerintem az írója rengeteg munkát fektet bele, és rendesen, rendszeresen törődik vele. Ez pedig az Arctalan Abeth-től. Elég csak ránézni a tartalomjegyzékre, és máris látni, hogy mennyi témával foglalkozik, és milyen sokszínűek az írásai. Taníts, mester!

Akiket pedig szeretnék ösztönözni a kitöltésre:
- Lyla, mert tudom, hogy elég sok blogot követsz, és kíváncsi vagyok a te álláspontodra;
- Hana, mert szereted a tageket, és ez szerintem tetszeni fog;
- Daremo, mert a te véleményedre is kíváncsi vagyok;
- Szatti, mert láttam a legutóbbi tagnél is, mennyire lelkes voltál;
- Hanka, mert szeretnélek ezáltal kicsit jobban megismerni;
Lynn/Faye, mert kíváncsi vagyok a válaszaidra;
- Catalina Sánchez, mert te is elég régi motoros vagy, és jó sok blogot ismerhetsz;
- és nem utolsó sorban minden olyan blogger, aki kedvet kap a kitöltéshez.


Nos, ennyi lett volna ez a bejegyzés. Igyekeztem a legőszintébb gondolataimat összeszedni, és lehetőleg nem ismételni magamat. Ha tetszett a bejegyzés, és szeretnétek megosztani velem a véleményeteket, kommenteljetek bátran. Illetve a kihívottaimat kérném, hogy jelezzék, ha végrehajtották a feladatot. ;)

Címkék: , ,